Miért Stabilfogsor™? Hasznos tudnivalók

A fogsor viselőktől az egyik leggyakrabban hallható panasz, hogy fogsoruk nagyon könnyen elmozdul a helyéről. Amikor valakinek a fogsora elcsúszik, ez hatással van a beszédére, étkezésére és arra is, hogy hogyan látja magát. A stabilfogsor, más néven overdenture, nagyszerű megoldás a mozgó fogsor elkerülésére.

Mi az az implantátum által elhorgonyzott fogsor?

Olyan teljes lemezes fogpótlás, melyet a fogászati implantátumokon való rögzülés tart helyben. Olyan páciensek választják, akiknek elegendő csontjuk van a fogászati implantátumokhoz, teljes foghiánnyal rendelkeznek, és nem merül fel teljes szájrehabilitáció. A fogászati implantátumok beültetését követően a stabilfogsor az implantátumokon rögzül, könnyen eltávolítható, míg beszéd, rágás és evés közben stabilan helyben marad.

Hogyan gondozzam a stabilfogsort?

A stabilfogsort, mint kivehető fogpótlást, naponta el kell távolítani és meg kell tisztítani, amivel eltávolítható a rossz leheletet, esetleges fertőzéseket okozó lepedék és baktérium réteg. Habár a stabilfogsort használók nem rendelkeznek saját fogakkal, mégis fontos a jó szájhigiénia fenntartása, ezzel megelőzhető a csontveszteség, krónikus gyulladás és a kivehető pótlás meglazulása.

Milyen a fogászati implantátumok beültetése?

A fogászati implantáció a gyógyulás idő miatt akár több hónapig is eltarthat. Bár időigényes lehet, a pácienseknek kínált megkönnyebbülés megéri az időt és energiát!  Búcsút inthet a fogsort gyengén rögíztő ragasztóktól és nehézkes tisztítástól, gondtalanabb életet élhet. A fogorvos a stabilfogsor elkészítése előtt teljes szájvizsgálatot tart, előfordulhat, hogy röntgenfelvételeket is készítünk a pontos anatómiai viszonyok megítélésének céljából. Így biztosítjuk a pontos tervezést és a legjobb kezelés lehetőségét. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy egy stabilfogsor hogyan javíthatja az életminőségét, és csökkentheti a fogpótlással kapcsolatos csalódottságát, lépjen kapcsolatba velünk! A konzultáció során örömmel készítünk Önnek kezelési tervet, és megvitatjuk azokat a lehetőségeket, amelyek a legjobban megfelelnek az Ön igényeinek és életmódjának.

Kérje ingyenes telefonos konzultációnkat!

Nem gond, ha még nem tudja, hogy milyen kezelésre lenne szüksége, vagy egyéb kérdés merült fel. Azért vagyunk, hogy segítsünk! Adja meg elérhetőségét és kolléganőnk részletesen tájékoztatja a lehetőségekről és felméri, hogy melyik szakemberünk tud Önnek segíteni.

    Írja meg, hogy hétköznapokon mikor kereshetjük, és alkalmazkodunk az Ön idejéhez!