Láthatatlan fogtömés

Mi a különbség a fogtömés és a restauráció között?
Míg a minőségi fogtömés helyreállítja a fog funkcióját (rágás, hangképzés, stb.) és esztétikáját (harmonikus, környezetébe illő megjelenés), addig a restauráció ezeken túl élethű, természetes, a környezetétől meg nem különböztethető, tulajdonképpen láthatatlan megjelenést biztosít.

A korszerű fogorvosi eljárásokkal és anyagokkal olyan restaurációkat készíthetünk, amelyek az emberi szem számára teljesen láthatatlanok, tartósak és jól funkcionálnak. Az ilyen minőségű tömés elkészítéséhez tökéletes tisztaság és száraz körülmények szükségesek, így a kezeléseinket a fogak teljes izolálása mellett végezzük. A művészi kompozit restaurációinkat a fog természetes felépítését utánozva rétegenként építjük fel, majd tükörsimára polírozzuk.

Bizonyos tömőanyagok esetében már nemcsak annak színét tudjuk megválasztani, hanem azt is, hogy mennyire engedi át a fényt, sőt, rendelőnkben olyan különleges tömőanyagot is használunk, mely a fog saját színét „ölti magára”. Ezek a modern tömőanyagok egy úgynevezett kaméleon-effektussal is rendelkeznek, ami tovább tudja növelni az elkészült tömések esztétikai értékét.

A fogtömések elkészítése gyors és természetesen fájdalommentes. Általában egy alkalom alatt készítjük el. A kezelést helyi érzéstelenítésben végezzük. A fog rugalmas, hártyaszerű gumilappal történő izolációját követően üreget alakítunk ki, eltávolítjuk a szuvasodott foganyagot, majd az üreget kémiailag előkészítjük, hogy a tömés stabilan rögzüljön benne. A megfelelő tömőanyag kiválasztásához digitális eszközzel meghatározzuk a fogszínt. A képlékeny tömőanyagot rétegről rétegre alkotjuk adagoljuk, majd egy speciális fényű lámpa segítségével köt meg. A kezelés végén ellenőrizzük a tömést, szükség szerint igazítunk a rajta, hogy az tökéletesen kényelmes legyen Önnek.

 

Hozzászólás