Fogszabályozás

a szép mosolyért

A fogszabályozás nem csak a fogak egyenességéről, a mosoly esztétikájáról szól, hanem arról is, hogy a harapás funkcionálisan is megfelelő legyen. A jó harapáshoz ideális fog- és állcsont helyzet szükséges. Az állcsontok és a fogak helyzete határozza meg később a mosolyt, az arcesztétikát, a rágást és a fogak tisztíthatóságát.
Jöjjön el hozzánk személyes konzultácura az ideális fogszabályozó készülék kiválasztásához. Röntgenek és a lenyomatok alapján kezelési tervet készítünk, majd kiválasztjuk, hogy melyik kezelés ideális Ön számára.

Mikor a legjobb belekezdeni a fogszabályozásba?

7

Előbújnak az első nagyőrlők, kialakul a hátsó fogak harapása. Nagyrészt az első négy frontfog is előtörőben van, így már fel tudjuk mérni, mind a hátsó, mind az elülső harapási formát, felismerve az esetleges eltérést.

8-12

Ebben a korban vegyes fogazatról beszélünk: egyszerre vannak jelen maradó- és tejfogak. Az első négy metszőfog kibújása után érdemes elkezdeni a fogszabályozást. Ilyenkor elsősorban a funkcionalitásra fókuszálunk.

12 éves kor után

12 éves kor után maradó fogazatról beszélünk. A fogszabályozás rögzített fogszabályozóval történik. Ebben az esetben a lágy erőkkel működő fogszabályozók a legideálisabb készülékek.

A gyerekkori fogszabályozás előnyei:

 • Helyteremtés a torlódott fogazatban.
 • Harmonikus arcprofil, jó harapási forma kialakítása az állcsontok növekedésének irányításával.
 • A kiálló elülső fogak rendezésével csökken a frontfogat érő trauma valószínűsége.
 • Helyfenntartás még elő nem bújt maradó fogak számára.
 • Csökken a későbbi esetleges foghúzás valószínűsége.
 • Megelőzhető vagy csökkenthető a későbbi esetleges fix fogszabályozó készülékkel történő kezelés időtartama.
 • Kérjen időpontot gyermekének MOST!

  Hosszútávon egészséges fog és gyönyörű mosoly
 • Időpontfoglalás

Felnőtt fogszabályozás

Soha nem késő belevágni olyan dologba, ami igazán foglalkoztat minket. A magabiztos megjelenés egyik legmeghatározóbb eleme a mosoly.

Ha kényelmetlenül érezzük magunkat például egy fogaink közötti kis rés miatt, vagy a szemfogunk pozíciójával nem vagyunk megelégedve, akkor ezt a testbeszédünk jelzi.

Eltakarjuk a szájunkat és fogainkat, kezünket a szánk elé kapjuk, és mindez bizonytalanná, visszahúzódóvá tesz minket.
A magánéletben, a munkában és az élet számos területén egészséget és önbizalmat szeretnénk közvetíteni a külvilág felé, ennek elérésében segíthet a felnőtt fogszabályozás.

Fogszabályozást követően könnyen elérhetjük fogkefénkkel a fogak közötti réseket is, kisebb a szuvasodás és a fogkő kialakulásának esélye, így nem gyullad be az íny, nem alakulnak ki fogágy betegségek, ami a fogak kihullásához is vezethetne.

A megfelelő pótlások kialakításához a meglévő fogak fogszabályozó készülékkel ideális pozícióba történő helyezése lehet szükséges. Így tulajdonképpen „előkészítjük a terepet”, hogy a pótlások hosszú távon is a páciens életminőségét javíthassák.

 • Kérjen időpontot MOST!

  Javuló életminőség,  önbizalom, felszabadult mosoly
  A kezeletlen fogászati eltérések hosszú távon fogágy-betegséghez, a fogak elvesztéséhez, egyéb betegségekhez is vezethetnek. A torlódott fogakat lehetetlen alaposan tisztítani.
 • Időpontfoglalás

Fogszabályozó készülékek

Új generációs, külső kerámia készülék

Átlátszó, vagy fogszínű brackettekből és fém ívekből álló, a fogak külső felszínére rögzített fogszabályozó rendszer, amely gyors és pontos fogmozgatást tesz lehetővé. Fém színű ívek helyett rendelhet fehéret is.

Kerámia és vagy fém fogszabályozó

Külső fém és vegyes készülékek

Kerámia és/vagy fém brackettekből és fém ívekből áll, a fogak külső felszínére rögzített fogszabályozó rendszer. A vegyes készülékeknél az első hat fogra kerámia, a többi fogra fémből készült brackett kerül. Ha a fém színű íveket nem szereted, rendelhetjük fehér színből is.

3D technológiával készült, átlátszó, kivehető fogszabályozó

Aligner típusú készülék

3D technológiával készült, átlátszó, kivehető fogszabályozó sínes rendszer. Kéthetente váltani kell a síneket, amivel lépésenként valósul meg a fogmozgatást, napi 22 órás viselés javasolt. Könnyű és kényelmes, közkedvelt Amerikában és Nyugat-Európában.

Belső oldalra rögzíthető

Belső készülék

A fogak belső oldalára rögzített esztétikus fogszabályozó rendszer, teljesen láthatatlan.

Aktív lemezek

A leghagyományosabb kivehető fogszabályozó készülék. Kisebb fogtorlódások, fogívszűkületek és egyes fogak helyzeti rendellenességeinek kezelésére szolgál. Többnyire kemény műanyagból és fém alkatrészekből készülnek, bármilyen színben választhatóak.

Funkcionális bimaxilláris készülék

Kivehető fogszabályozó készülék, mely mindkét állcsontra hatn, leginkább az állcsontok növekedésének irányításában van szerepe. Műanyagból és fémből készül.

Myofunkcionális trainer

Myofunkcionális trainer

Szilikonból készülnek melyben az alsó és a felső fogívek számára előre kiképzett hely van. Az állcsontok növekedésére hatnak a szájizmok trenírozásával.

Kérjen időpontot MOST!

Javuló életminőség, önbizalom, felszabadult mosoly

Online árajánlat kérés  Rólunk mondták Google vélemények


  Azonnali időpontfoglalás

  Búcsúajánlat

  Egyszeri alkalommal -5000 Ft a kezelés árából, ha kitölti a kapcsolatfelvétel űrlapot:

  Kitöltés