Esztétikai

fogászat

Az esztétikai fogászat egy új szemléletet tükröz: célja a természethű megjelenés kialakítása a korszerű technológiai eljárások alkalmazásával, miközben funkcionálisan is kiváló rágóképességet biztosít. A modern alapanyagok alkalmazhatók a fémallergiában szenvedő pácienseknél is.

Esztétikus tömés

Az esztétikus tömések a legelterjedtebb fogászati eljárások közé tartoznak. A tömések számtalan fogászati probléma megoldásában nyújtanak gyors, tartós és esztétikus segítséget elszíneződött, berepedezett, letört, érzékeny vagy fájós fogak esetében. Elkészítésük rutineljárás, ami helyi érzéstelenítésben is történik, így elkerülhető a fájdalommal.

Inlay és onlay

A hagyományos tömés helyett lehetőség van előzetesen elkészített inlay-t, azaz betétet készíteni. Az orvos először üreget előkészít elő fogban, pontos lenyomatot vesz róla, majd az ez alapján technikus által elkészített inlay-t beragasztja a fogba. Az inlay készülhet kemény műanyagból, kerámiából, vagy nemesfémből.

Ha egy fogból már nagyon sok foganyag hiányzik, úgy a fog javítására az onlay készül. A pontosság ennél a javítási módnál rendkívül magas, ezért a hosszú élettartam garantált.

Porcelán héj – veneer

Enyhe esztétikai hibák gyönyörűen korrigálhatók héjakkal. Előnye, hogy kevesebbet kell elcsiszolni a fogakból, mint a koronák esetében. Hátránya, hogy ezzel a módszerrel csak kisebb korrekciók végezhetők el, és nem is ajánlható mindenkinek (például akik éjszaka csikorgatják a fogaikat). Anyaga 100% porcelán, ami a legesztétikusabb, legtermészetesebb végeredményt adja.

porcelán héj

Korona

Koronát funkcionális vagy esztétikai okokból készítünk egy fogra. Például, ha nagy tömések vannak a fogban, ezzel megakadályozhatjuk, hogy letörjön. Csappal és koronával sokszor még egy ínyig letört fog is felépíthető. Ha a fog el van színeződve, vagy sorba kell állítani a többivel, szintén használhatunk koronát, hogy az esztétikai hibákat kijavítsuk.

Fémkerámia korona

fémkerámia korona
 • A hagyományos, legtöbbet bizonyított koronatípus. A belső fémváz egyáltalán nem látszik, az egészet kerámiával borítjuk.
 • Nikkelmentes krómötvözet (nem okoz allergiát) vagy aranyötvözet – jobb illeszkedés, tartósabb koronák.

Cirkon-kerámia korona

cirkon kerámia korona

A fémvázat cirkónium-dioxid váz helyettesíti. Ez fehér színű és a fényt is jobban átengedi, mint a fémkerámia koronák, ezért sokkal esztétikusabb eredmények érhetők el vele. A cirkónium-oxid váz erős, így híd is készíthető belőle.

Préskerámia korona

A legszebb, legtermészetesebb eredményeket ezzel az anyaggal lehet elérni. Nem csak szép, de erős is, ellenben hidat nem készítünk belőle, kizárólag koronákat.

Híd

Egyben elkészített, de különálló fogaknak látszó fogpótlás. Pillérekre támaszkodik és áthidalja a foghiányt. A pillérek igazi fogak és implantátumok is lehetnek. Csak akkor ajánlott, ha a pillérek erősek, tehát jó állapotban lévő fogakról, vagy implantátumokról van szó, ugyanis, ha valamelyik pillér tönkremegy, az egész hidat cserélni kell. Ezért alkalmazunk ma már minél több esetben implantátumot, így sokkal kevesebb hidat készítünk, mint régebben.

Kérjen időpontot MOST!

Javuló életminőség, önbizalom, felszabadult mosoly

Online árajánlat kérés  Rólunk mondták Google vélemények


  Azonnali időpontfoglalás

  Búcsúajánlat

  Egyszeri alkalommal -5000 Ft a kezelés árából, ha kitölti a kapcsolatfelvétel űrlapot:

  Kitöltés