Gyakori kérdések

Időpontfoglalás
Mi történik az első konzultáción?

A legtöbb orvosi kezelés konzultációval kezdődik. A páciens, ekkor találkozik először a választott orvossal, ezért fontos, hogy milyen benyomások alakulnak ki Önben.
A konzultáció keretében igyekszünk minél jobban megismerni Önt, hogy valóban az igényeinek leginkább megfelelő kezelésben részesülhessen. A szükséges időt biztosítjuk az Ön részére és nem „futószalagon” látjuk el a betegeket.

Fizethetek bankkártyával?

Rendelőnkben kényelmesen és gyorsan fizethet bankkártyájával is.

Milyen gyakran javasolt fogászati szűrésre járni?

A szakirodalom szerint a páciensek félévente, de legalább évente ajánlott, hogy felkeressék fogorvosukat. Sajnos, ezt csak kevesen teszik meg. Kifogás mindig akad, nincs rá idő, és a félelem is nyomós érv… részben ennek is köszönhető, hogy Magyarország olyan sok negatív rekordot tart a fogászati megbetegedések terén. Elsők vagyunk például a szájüregi rákok okozta elhalálozások tekintetében, de a különféle ínyproblémák is gyakoriak a lakosság körében.
A rendszeres szűrésekkel az időben felismert elváltozások meglehetősen jól gyógyíthatóak. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a kontroll fontosságát!

Kellemetlen a leheletem. Mi okozhatja, illetve mit tehetek ellene?

Az okok között számos ok szerepelhet, többek között a nem megfelelő szájhigiénia, a szuvas fogak, a fogágy betegsége, a száj bakteriális betegségei, fül-orr gégészeti betegségek, gyomor-bél betegségek, különböző gyógyszerek szedése, lelki eredetű betegségek, tüdő-, vese-, cukorbetegség. Panasz esetén mindenképpen forduljon fogorvoshoz, aki segíthet Önnek a helyes fogmosási elsajátításában, illetve kezeli az ellátásra szoruló fogakat.

Miért kell a fogkövet eltávolítani?

A fogkő baktériumokkal lehet tele, ami az ínyben és fogágyban gyulladást válthat ki, így végső soron a fog rögzítő apparátusát károsítja. A félévenkénti fogkő-eltávolítás azért fontos, mert megelőzhetjük vele a kellemetlen tüneteket, és a néha visszafordíthatatlan következményeket. Pl.: kellemetlen szájszag, vérző íny, laza, sorvadt fogak. A helyes fogmosási technikákkal a kezdeti stádiumban még visszafordítható az ínygyulladás, később azonban elpusztulhatnak azok a szövetek, amik a fog rögzítésében vesznek részt, a gyulladás a csontra is ráterjedve a fogak elvándorlását, mozgathatóságát, később elvesztését okozhatja.

Milyen gyakran cseréljünk fogkefét?

Háromhavonta, vagy még hamarabb, ha a fogkefénk sörtéi szétállnak, vagy sérti az ínyünket. A baktériumokra különösen érzékeny fogíny védelmében évente legalább négyszer javasolt lecserélnünk fogkefénket. Sőt, egy beteges időszakot követően jobb is, ha új fogkefét veszünk, különben könnyen visszaeshetünk!

Ajánljuk-e az elektromos fogkefét?

Az elektromos fogkefe rendkívül praktikus. Kijelenthetjük, hogy jobb tisztító hatású, mint a hagyományos fogkefével végzett fogmosás. A kicsi fejű elektromos fogkefével könnyebb beférni a hátsó fogakhoz, így hatékonyabban és alaposabban tisztíthatjuk meg ezeket minden oldalukon. Ám ezt is helyesen kell használni, minden felszínt meg kell vele mosni, kellő ideig, kellő alapossággal!

Használjunk-e rendszeresen fogselymet?

Igen. Fogselyemmel azokról a fogfelszínekről is eltávolíthatjuk a lepedéket, amiket a fogkefe sörtéivel nehezen érnénk el. Ha ezekről a felszínekről nem távolítanánk el a lepedéket, ott fogszuvasodás és ínygyulladás, fogágybetegség alakulna ki.

Használjunk-e a fogköz tisztító kefét?

Igen. A kefével azok a felszínek is tisztíthatók, melyek homorúak, ezért fogselyemmel elérhetetlenek. Különösen ajánljuk hidak, részleges fogsorok, fogszabályzó készülékek tisztítására, de napi használatban is igen praktikusak.

Élettartam Garancia – A világ bármely pontján

A Nobel Biocare által kínált All-on-4™ nem csupán egy kezelés, hanem egy életre szóló beruházás a jövőjébe. Az implantátumokra nyújtott élettartam garancia azt jelenti, hogy bárhol is legyen a világon, biztonságban érezheti magát tudva, hogy a mosolyát egy világszerte elismert és támogatott koncepció védi.

Részletfizetési lehetőség

Fogászati szolgáltatásainkat a Cetelem Áruhitellel részletfizetéssel is elérheti.

Sürgősségi ellátás

A fogászati panaszok nem igazodnak a rendelési időkhöz, ezért visszatérő pácienseink részére 0-24h ügyeletet adunk. Akár azonnal állunk rendelkezésére!

Orvosaink rendelési ideje

Szakorvost keres? Konkrét orvos iránt érdeklődik? Időpontot szeretne foglalni? Ismerje meg orvosainkat, szakterületeiket és rendelési rendjüket!

Nyitvatartás

Hétfő-Péntek: 9:00-21:00