Korábban a gyermekek és a fiatal serdülők részesültek leggyakrabban fogszabályozó kezelésen. Ezt a korosztályt jellemzően kevésbé zavarja a fogszabályozó-eszközök megjelenése a szájban, és az esztétika általánosságban kisebb jelentőséggel bír. Manapság a fogszabályozó kezelések már minden korosztály számára elérhetőek, mindamellett, hogy a felnőttek és a tizenévesek jobban féltik a mosolyukat.

Az utóbbi időben elterjedtek az az úgynevezett láthatatlan vagy esztétikai fogszabályozó kezelések, melyek olyan praktikusabb fogszabályozási lehetőségek, amik diszkrétebb és kevésbé észrevehető kezeléseket kínálnak a szájban.

Lingualis, azaz nyelv felőli fogszabályzó, a diszkrét megoldás

A lingualis fogszabályozás a fogszabályozás standart elvein alapszik. A fogszabályozók a “hagyományos” kezeléshez képest azonban a fogak mögött helyezkednek el, nem pedig előttük. Ennek köszönhetően a fogszabályozó készülék rejtve marad, nem “ékesíti” a páciens mosolyát.

A fogszabályozó készülék rögzítései a fogak belső oldalára kerülnek és fémhuzallal összekötik. Utóbbit a hagyományos fogszabályozókhoz hasonlóan 4–12 hetente cserélik, úgymond aktiválják. A fogszabályozó felhelyezését követően enyhe kényelmetlenség érezhető, hisz a nyelv közvetlenül a fogszabályozóval érintkezik, de páciensek gyorsan megszokják. Ez a technika az egyik legláthatatlan fogszabályozási alternatíva a felnőttek számára.

Átlátszó sínek, alignerek

Az húzott fólia sínek nagyon praktikus eszközök. Átlátszóak, könnyen rögzíthetőek a fogakon, és könnyedén el is távolíthatóak. A sín a páciens fogsorának megfelelően egyénre szabott.

Az étkezést leszámítva mindig viselni kell. Naponta legfeljebb 2 órára távolíthatóak el. A kezelés során kéthetente cserélni is kell a síneket, amíg el nem érik a kívánt eredményt. A fogorvos vagy fogszabályozó szakorvos a kezelés elejétől a végéig felügyelheti a fogszabályozást.

A fogszabályozó sínek egyszerűbb és esztétikusabb alternatívát jelentenek a lingualis fogszabályozókhoz képest. Nagyon praktikus, mert könnyedén el lehet távolítani őket étkezés, valamint fogmosás, fogselymezés során. A hagyományos fogszabályozáshoz képes könnyebben és hatékonyabb tartható fenn jó szájhigiéné.

További információk fogszabályozással kapcsolatban itt

A Smilefactory gyakorlott fogszabályozó orvosa segít Önnek az igényeinek megfelelő kezelés kiválasztásában és elvégzésében.

Kérje ingyenes telefonos konzultációnkat!

Nem gond, ha még nem tudja, hogy milyen kezelésre lenne szüksége, vagy egyéb kérdés merült fel. Azért vagyunk, hogy segítsünk! Adja meg elérhetőségét és kolléganőnk részletesen tájékoztatja a lehetőségekről és felméri, hogy melyik szakemberünk tud Önnek segíteni.

    Írja meg, hogy hétköznapokon mikor kereshetjük, és alkalmazkodunk az Ön idejéhez!