Az All-on-4™ kezelés egy nagy lépés az új mosoly felé, és fontos, hogy a lehető legjobb eredmény érdekében jól felkészüljön a beavatkozásra. Bemutatjuk, hogyan készülhet fel a kezelésre, és milyen teendői vannak a beavatkozás előtt és után.

Kezelés előtti teendők

1. Konzultáció és vizsgálat

Az első lépés egy alapos konzultáció a fogorvossal. Dr. Pintér Gábor Tamás arc-állcsont-szájsebészükkel és csapatával részletesen megbeszélik az elvárásait és kérdéseit. A fogorvos alaposan megvizsgálja a szájüreg állapotát, és röntgen illetve CBCT felvételeket készít, hogy pontos képet kapjon az állcsont állapotáról.

2. Egészségi állapot felmérése

Fontos, hogy tájékoztassa fogorvosát minden meglévő egészségügyi problémájáról és a szedett gyógyszereiről. Bizonyos állapotok, mint például a cukorbetegség vagy a véralvadási problémák, befolyásolhatják a kezelést.

3. Dohányzás és alkohol

Ha dohányzik vagy rendszeresen fogyasztasz alkoholt, javasolt, hogy mihamarabb hagyja abba, mivel ezek befolyásolhatják a gyógyulási folyamatot és az implantátumok beépülését.

4. Étrend és hidratáció

A kezelés előtt javasolt könnyen emészthető, tápanyagdús ételeket és bőséges folyadékot fogyasztani. A beavatkozás napján könnyű étkezés ajánlott, ha nem történik altatás.

5. Kényelmes ruházat

A beültetés napján viseljen kényelmes, laza ruházatot, hogy a beavatkozás alatt és után is jól érezze magát.

Kezelés utáni teendők

1. Pihenés és gyógyulás

Az implantációt követően fontos, hogy elegendő időt adjon a testednek a gyógyulásra. Kerülje d a megerőltető tevékenységeket, és pihenjen sokat az első néhány napban.

2. Fájdalomcsillapítás és gyógyszerek

A fogorvos fájdalomcsillapítókat, esetleg antibiotikumot, vagy egyéb készítményt javasolhat Önnek. Kövesse pontosan az orvos utasításait a gyógyszerek alkalmazása kapcsán.

3. Étkezési tanácsok

Az implantátumok behelyezését követően kezdetben csak puha, könnyen rágható ételeket fogyasszon, hogy ne terhelje meg az implantátumokat. Kerülje a túl forró vagy túl hideg ételeket és italokat. Fokozatosan térjen vissza a normál étrendedhez, ahogy a fogorvos javasolja.

4. Szájhigiénia

Az implantátumok és a fogsor tisztántartása kulcsfontosságú a sikeres gyógyulás érdekében. Használjon puha sörtéjű fogkefét és az orvos által ajánlott szájöblítőt, vagy egyéb készítményt. Az első napokban óvatosan, de alaposan tisztítsa a szájüreget, hogy elkerüld az implantátumok körüli irritációt.

5. Kontrollvizsgálatok

Az első néhány hónapban rendszeres kontrollvizsgálatokra lesz szükség, hogy a fogorvos ellenőrizze az implantátumok gyógyulását és a fogsor állapotát. Tartsa be az időpontokat, és minden esetleges eltérést azonnal jelezze a fogorvosnak.

6. Életmódbeli Tanácsok

Kerülje a dohányzást és az alkoholfogyasztást a gyógyulási időszak alatt, mivel ezek lassíthatják a gyógyulást és növelhetik a komplikációk kockázatát. A megfelelő étrend és a rendszeres testmozgás szintén hozzájárul a gyorsabb és sikeresebb gyógyuláshoz.

Összegzés

Az All-on-4™ kezelés egy nagy lépés az új mosoly felé, és a megfelelő felkészülés és utógondozás kulcsfontosságú a sikeres eredmény érdekében. Kövesse ezeket a tanácsokat a kezelés előtti és utáni teendőkkel kapcsolatban, hogy a lehető legjobb eredményt érhesse el, és gyorsan visszatérhess a mindennapi életedhez.

Ha bármilyen kérdésed van a felkészüléssel vagy a gyógyulási folyamattal kapcsolatban, ne habozzon felkeresni minket! Dr. Pintér Gábor Tamás és a Smilefactory szakemberei készen állnak, hogy segítsenek minden lépésnél, hogy elérje a magabiztos, önfeledt mosolyt, amit megérdemel.

Kérje ingyenes telefonos konzultációnkat!

Nem gond, ha még nem tudja, hogy milyen kezelésre lenne szüksége, vagy egyéb kérdés merült fel. Azért vagyunk, hogy segítsünk! Adja meg elérhetőségét és kolléganőnk részletesen tájékoztatja a lehetőségekről és felméri, hogy melyik szakemberünk tud Önnek segíteni.

    Írja meg, hogy hétköznapokon mikor kereshetjük, és alkalmazkodunk az Ön idejéhez!