Az All-on-4 kezelés menete: Az első konzultációtól a végső pótlásig

Az All-on-4 egy forradalmi fogpótlási technika, amellyel mindössze négy implantátum segítségével rögzített, teljes fogsort kaphatunk. Hogy zajlik mindez lépésről lépésre?

  1. Első konzultáció és állapotfelmérés

Az első lépés egy konzultáció a fogorvossal, aki részletesen felméri a szájüreg állapotát. Ekkor meg lehet beszélni az elvárásokat, kérdéseket és a kezelés részleteit. A fogorvos alapos vizsgálatot végez, amely magában foglalja a röntgenfelvételek készítését is, hogy pontos képet kapjon az állkapocs csontjairól.

  1. Kezelési Terv Készítése

A konzultáció és a vizsgálatok alapján a fogorvos személyre szabott kezelési tervet készít. Ez tartalmazza az All-on-4 implantátumok beültetésének pontos lépéseit, a szükséges időt és a várható költségeket. Ebben a szakaszban minden részletet át lehet beszélni, így mindenki számára érhető, hogy mire lehet a kezelés során számítani.

  1. Előkészítő Fázis

Mielőtt az implantátumokat beültetnénk, szükség lehet néhány előkészítő beavatkozásra, például fogkőeltávolítás, vagy fogeltávolítás. Az előkészítő fázis célja, hogy biztosítsa a legjobb alapot az implantátumok számára. Ezek a beavatkozások sok esetben az implantációval egy időben is történhetnek.

  1. Implantációs Műtét

Az implantáció napján az orvos helyi érzéstelenítést alkalmaz, hogy a beavatkozás fájdalommentes legyen. Külön igény esetén bódítás vagy altatás is felmerülhet. Négy titán implantátumot ültetnek be az állcsontba, melyek stabilan tartják majd a későbbi fogsort. Az All-on-4 technika különlegessége, hogy az implantátumokat speciális szögben ültetik be, ami maximális stabilitást biztosít.

  1. Ideiglenes Fogpótlás

Miután az implantátumok bekerültek, szinte azonnal fogsort kapsz, amelyet az implantátumokhoz rögzítenek. Ez teszi lehetővé, hogy akár a műtét után egy nap alatt új mosollyal távozz a rendelőből, és azonnal visszatérj a mindennapjaidhoz. Ez a fogsor biztosítja a gyógyulást és a stabilitást, amíg az implantátumok teljesen integrálódnak a csontba.

  1. Gyógyulási Időszak

Az implantátumok beültetése után egy gyógyulási időszak következik, amely általában 6 hónapig tart. Ebben az időszakban az implantátumok összenőnek a csonttal, biztosítva a végső fogsor stabilitását. A gyógyulás alatt rendszeres kontrollvizsgálatokra van szükség, hogy az orvos ellenőrizze az implantátumok állapotát.

  1. Végleges Fogpótlás

Miután az implantátumok teljesen integrálódtak, el lehet készíteni a végleges fogsort. Ez a fogsor kiváló minőségű anyagokból készül, amelyek természetes megjelenést és kiváló funkciót biztosítanak. A végleges fogsort az implantátumokhoz rögzítik, és gondoskodnak arról, hogy tökéletesen illeszkedjen és kényelmes legyen.

  1. Hosszú Távú Gondozás és Karbantartás

Az All-on-4 kezelés után is fontos a megfelelő szájhigiénia és a rendszeres fogorvosi ellenőrzés. Az implantátumok és a rögzített fogsor hosszú távú sikeressége érdekében ajánlott félévente kontrollra járni, ahol a fogorvos ellenőrzi az implantátumok állapotát és tisztításukat.

Összegzés

Az All-on-4 technika egy gyors és hatékony megoldás a teljes fogsor pótlására. Az első konzultációtól a végső pótlásig tartó folyamat minden lépése gondosan megtervezett és a legmagasabb színvonalú ellátást biztosítja. Ha szeretnél többet megtudni az All-on-4 technikáról, keress fel minket és kérj időpontot egy konzultációra

Kérje ingyenes telefonos konzultációnkat!

Nem gond, ha még nem tudja, hogy milyen kezelésre lenne szüksége, vagy egyéb kérdés merült fel. Azért vagyunk, hogy segítsünk! Adja meg elérhetőségét és kolléganőnk részletesen tájékoztatja a lehetőségekről és felméri, hogy melyik szakemberünk tud Önnek segíteni.

    Írja meg, hogy hétköznapokon mikor kereshetjük, és alkalmazkodunk az Ön idejéhez!