Mennyibe kerül a fogszabályozás?

A fogszabályzó kezelés ára az alkalmazott készülék típusától és a kezelés időtartamától függ. Mindkét tényező annyira függ az egyéntől, hogy általános árat nem lehetséges mondani. Minden páciensünk esetében egyéni kezelési terv készül, melyben az összes lehetséges opciót figyelembe vesszük.

Lehet éjszakai fogszabályozót kérni?

Számos eltéréseket tudunk kivehető készülékkel kezelni, erre főként gyermekek esetében van lehetőség. Fontos tudni, hogy ezeket az eszközöket sem elegendő csak éjszaka viselni, a kívánt hatás elérése érdekében az éjszakai hordáson túl pár órát napközben is viselni kell őket.

Meddig tart egy fogszabályozó kezelés?

A kezelés hossza mindig a fogak eltérésének összetettségétől függ. Egyszerűbb eltérések néhány hónap alatt korrigálhatóak, komplexebb esetek kezelése több évig tart.

Nem szeretnék hagyományos fém fogszabályzót. Mik a lehetőségeim?

Immáron olyan fogszabályozó készülékek is elérhetőek, melyek fogszínűek, illetve a fogra ragasztott részük üvegszerűen átlátszó. Ezek sokkal kevésbé feltűnőek. Bizonyos eltérések kezelése a láthatatlan fogszabályozásként ismert átlátszó kivehető sínek (aligner) segítségével is történhet.

Milyen gyakran kell a készüléket állítani?

Rögzített fogszabályozó készüléket átlagosan 4-6 hetente, a kivehetőket 2 havonta szoktuk ellenőrizni és állítani, ezt aktiválásnak hívjuk. Láthatatlan sínes kezelés esetén ennél ritkább is lehet az ellenőrzések száma.

Mit ehetek fogszabályzóval?

Jellemzően szükségtelen a fogszabályozás miatt változtatni az étkezésen. A készülék felhelyezését követően , illetve az aktiválások után pár napig jellemző a fogak ráharapásra jelentkező érzékenysége. Ilyenkor előfordulhat, hogy nem esik jól a kemény ételek fogyasztása. Bár kifejezetten tilalom nem áll fenn, a kemény, ragadós ételek fogyasztása a fogakra ragasztott fogszabályzó tappancsok letörésének esélyét növelik.

Mennyire fáj a fogszabályozás?

A fogszabályozás jellemzően fájdalommentes. Előfordulhat időről-időre visszatérő ráharapásra jelentkező érzékenység, illetve a megszokás időszakában a kiálló részek felsérthetik a nyálkahártyát. Ezek a sérülések azonban nagyon gyorsan gyógyulnak.

Mit kell változtatni a fogmosási szokásokon?

Ahhoz, hogy a fogak a kezelés végén is egészségek maradjanak, kiemelten fontos a fogak nagyon alapos tisztítása. Fogszabályzóval a fogmosásra több időt szükséges fordítani és  minden étkezés után javasolt fogat mosni. A készülék köré-alá ragadt ételmaradék sajnos remek táptalaj a fogszuvasodást okozó baktériumok számára. Használható a megszokott (akár elektromos) fogkefe. Kezelés kezdetekor minden esetben részletes tájékoztatást adunk a fogak megfelelő tisztításához.

Meg kell várni a fogszabályzáshoz, hogy minden tejfog kiessen?

Nem. Sőt, 7 és 10 éves korban panaszok nélkül is ajánlott felkeresni egy fogszabályzó orvost konzultáció céljából is. Ebben az életkorban sok eltérés még könnyen és egyszerűen orvosolható. Ebben a két életkorban ér az
állcsontok fejlődése olyan stádiumba amikor következtetéseket tudunk levonni a várható növekedésről, fogfejlődésről.

Lehet, hogy már túl idős vagyok a fogszabályozáshoz?

A fogszabályozásnak nincsen felső korhatára. Természetesen függ a kezelés lehetősége az általános állapottól, illetve a fogazati státusztól, de ha minden feltétel adott pusztán életkori akadálya nem áll fenn.

Fogszabályozó ajánlatainkról itt tovább tájékozódhat

A Smilefactory gyakorlott fogszabályozó orvosa segít Önnek az igényeinek megfelelő kezelés kiválasztásában és elvégzésében.

Kérje ingyenes telefonos konzultációnkat!

Nem gond, ha még nem tudja, hogy milyen kezelésre lenne szüksége, vagy egyéb kérdés merült fel. Azért vagyunk, hogy segítsünk! Adja meg elérhetőségét és kolléganőnk részletesen tájékoztatja a lehetőségekről és felméri, hogy melyik szakemberünk tud Önnek segíteni.

    Írja meg, hogy hétköznapokon mikor kereshetjük, és alkalmazkodunk az Ön idejéhez!