Sok páciens fogfájás esetén is a panaszos fog eltávolítását választja, akkor is, ha éppen csak elkezdett fájni. Azonban a fogeltávolítás folyamata nem ér véget a fog kiemelésével. A gyógyulási folyamat legfontosabb része az érintett terület gondozása, ez idővel akár az általános egészségi állapotát is befolyásolhatja. Sokan abban a feltételezésben élnek, hogy pusztán egy fog elvesztése nem jelent különösebb problémát, különösen, ha a fogsor hátsó részén található, ahol a foghiányt senki sem látja igazán. Ez nem is állhatna távolabb az igazságtól, éppen ezért a potenciálisan súlyos következmények elkerülésére a korszerű fogorvosi és szájsebészeti ellátás részeként, a fogeltávolítást követően a foghiány pótlására fogászati implantátumok beültetése javasolt.

Mivel jár a foghiány pótlásának elmaradása?

Fokozott fogszuvasodás vagy fogelvesztés

Foghiány esetén az azt övező fogak túlterhelődhetnek. A környező fogak szuvasodása, vagy esetleges elvesztése valódi veszélyt jelent, ám mindezek a hiány fogbeültetéssel való pótlásával elkerülhetőek. Habár természetesnek vesszük a képességet, hogy képesek vagyunk megrágni az ételeket, a fogszuvasodás és a fogvesztés rendkívül megnehezítheti az olyan mindennapi örömöket, például az étkezést.

Fogak bedőlése

Abban az esetben, amikor egy fog eltávolítását követően nem történik megfelelő pótlás, a hiányt övező fogak bedőlnek, ami egyenetlen harapást és ezen túl a fogínybetegséget és további fogak állapotromlását okozhatja. A hiányzó fog pótlásának elmaradása nem csak állapotromlással jár, de ellátása hosszú távon sokkal drágább, mint a megfelelő időben történő fogbeültetés.

Állcsont felszívódása

A fogak úgymond erősítik az állcsontot azáltal, hogy folyamatos fizikai terhelésnek teszik ki azt. Sokak számára meglepő tény, hogy a fogak gyökerei ezáltal úgymond stabilizálják a állcsont csontkínálatát. Ebből következik, hogy amikor egy fogat eltávolítanak, az állcsont egy számottevő része az adott területen felszívódik. A fogbeültetés az állkapocs szerkezetének fenntartását teszi lehetővé.

Nem kívánt fizikai jellemzők

Mindenki számára ismert az olyan páciensek képe, akiknek annak ellenére, hogy  protézist viselnek, az arcuk beesett, az álluk és talán az orruk kiemelkedett. Az arcvonások megváltozása öregebbé tesz. A beszéd idővel nehezen érthetővé válhat, az arcforma megváltozhat. Ezek a kellemetlen fizikai tulajdonságok befolyásolhatják a külsővel kapcsolatos megítélést , ami akár  negatívan befolyásolja mind a társadalmi életet, mind a karriert.

A Smilefactory gyakorlott szájsebész szakorvosa segít Önnek az igényeinek megfelelő kezelés kiválasztásában és elvégzésében.

Kérje ingyenes telefonos konzultációnkat!

Nem gond, ha még nem tudja, hogy milyen kezelésre lenne szüksége, vagy egyéb kérdés merült fel. Azért vagyunk, hogy segítsünk! Adja meg elérhetőségét és kolléganőnk részletesen tájékoztatja a lehetőségekről és felméri, hogy melyik szakemberünk tud Önnek segíteni.

    Írja meg, hogy hétköznapokon mikor kereshetjük, és alkalmazkodunk az Ön idejéhez!