Még a legjobb detektívek sem hagyatkoznak mindig a szabad szemükre

A fej-, nyak régiók rosszindulatú daganatai – beleértve a szájüregi-, gége- és garat rákot – a leggyakoribb ráktípusok között szerepelnek, a WHO adatai szerint világszerte körülbelül 643.000 esetről számolnak be évente. A nevezett régióban diagnosztizált daganatok legnagyobb részét laphámsejtes karcinómák teszik ki. Ezen laphámrákok öt éves túlélése lokális kiterjedés esetén 81%, regionális érintettség esetén 42%, átétképződés esetén pedig 17%.

A szájüregi rák kezelése gyakran jelentős változásokat idéz elő a beszédben, a rágásban, a nyelésben és a szájhigiéniában, ami a betegségen túlmenően alapvetően befolyásolja az páciens életét és önértékelését.

A fogorvoslás más területein az új módszerek sok betegség korai diagnosztizálását tették lehetővé, mindazonáltal a szájüreg vizsgálata az utóbbi évtizedekben nem sokat változott. A legújabb fejlesztések között már úgynevezett szék melletti kiegészítő vizsgálatok is elérhetőek, melyek fényalapú detektáló rendszereken és fluoreszcencia vizualizáción alapszanak.

Hazánkban az elsők között alkalmazzuk VELscope fluoreszcencia elven működő fényalapú detektáló rendszerét.

Más fényalapú rendszerrel szemben, a fluoreszcencia esetében szükségtelen előzetes „festés”.

A VELscope technológia kék fénnyel (400-460 nm) stimulálja a hám- és a stroma sejteket. A szövetek önfluoreszcenciája non invasive módszerként teszi lehetővé a szöveti morfológiájában és összetételben történő változások kimutatását. Ez a kiegészítő vizsgálat kiegészíti, de nem helyettesíti a szájüregi vizsgálatot és a szövettani mintavételt, melyek továbbra is a diagnosztika gold standartjai.

Prémium arc és mosolyesztétikai rendelésünkön a VELscope-ot szájüregi rákszűrő eszközként használjuk. Az eszköz nem diagnosztizálja közvetlenül a rákot, de kiegészíti a szájüregi vizsgálatot. Tapasztalataink szerint azonban fantasztikus, non invasive szűrővizsgálati eszköz. Tévhit, hogy egyes fogorvosok vagy foghigiénikusok szerint ez az eszköz határozza meg, hogy az elváltozás rákos-e vagy sem. Egyszerűen elősegíti a szabad szemmel nem látható rendellenességek felkutatását.

Véleményünk szerint rendelésünkön a legmagasabb szintű ellátást kell biztosítani, ami magában foglalja a legújabb diagnosztikai és kezelési technikák alkalmazását is.

A szájüregi rák kimutatásának témája izgalmas és folyamatosan fejlődő kutatási és technológiai terület. A detektálási eszközök egyre pontosabbak és kevésbé invazívak. Egészségügyi szolgáltatókként létfontosságú szerepet játszunk a betegek szájüregi- és általános egészségi állapotában. Új diagnosztikai eljárások integrálása segíthet a rejtett elváltozások felderítésében, mielőtt esélyük lenne a fejlődésre, és ez javítja a betegek esélyét az egészséges életre. A betegség korai szakaszában történő kimutatása és a megelőzés a túlélés kulcsa lehet.

Kérje ingyenes telefonos konzultációnkat!

Nem gond, ha még nem tudja, hogy milyen kezelésre lenne szüksége, vagy egyéb kérdés merült fel. Azért vagyunk, hogy segítsünk! Adja meg elérhetőségét és kolléganőnk részletesen tájékoztatja a lehetőségekről és felméri, hogy melyik szakemberünk tud Önnek segíteni.

    Írja meg, hogy hétköznapokon mikor kereshetjük, és alkalmazkodunk az Ön idejéhez!