Az első konzultációtól a fogszabályzóig

1. Az első konzultáció

A legelső találkozáskor a legfontosabb információ számunkra, hogy pácienseinket mi zavarja leginkább a mosolyukkal, fogaikkal kapcsolatban, mit szeretnének elérni a kezeléssel. Egy átfogó vizsgálatot végzünk, mely kiterjed a testtartásra,
archarmóniára, mosolyesztétikára, állkapocsízületekre, a fogak általános állapotára és a harapásra. Ugyan első alkalommal, pusztán ránézésre pontos tervet nem tudunk prezentálni, de már számos információval szolgálhatunk a páciens állapotával kapcsolatban és a szükséges kezelés összetettségét illetően. Végül tisztázunk minden felmerülő kérdést.

 

2. Kezelési terv készítése

Az első konzultációt követően részletes kezelési tervet készítünk. A fogmozgatások tervezéséhez, mind a fogazaton, mind pedig a röntgeneken, pontos mérésekre van szükség. A kezelési terv készítéséhez az alábbi dokumentációra van szükség, melyet minden esetben elkészítünk:

  1. Panorámaröntgen felvétel
  2. Oldalirányú teleröntgen felvétel
  3. Lenyomat az alsó és felső fogívről
  4. Fotók az arcról és a fogakról

Ezek kiértékelésével átfogó, pontos kezelési tervet tudunk készíteni, melyet kifejezetten a páciens igényei szerint alakítunk ki. Kiválasztani a páciens számára legmegfelelőbb fogszabályozó készülék típusát, meg tudjuk becsülni a
kezelés várható időtartamát, valamint költségeket tudunk kalkulálni. Mindig törekszünk arra, hogy több kezelési opciót felajánljunk, így a páciens valóban a saját igényei szerint tud kezelési módot választani.

 

Kezelési terv prezentálása

Az első konzultációt követően, a dokumentáció elkészítése után, körülbelül 1-2 hét múlva egy ismételt találkozás során átbeszéljük pácienseinkkel az elkészített fogszabályozó kezelési tervet. Kiválasztjuk a több (szakmailag mind megfelelő) opcióból azt a verziót, amely pácienseink elképzeléseihez legközelebb áll, válaszolunk a időközben felmerült kérdéseikre.
Ezután kezdődhet a kezelés!

 

A Smilefactory gyakorlott fogszabályozó orvosa segít Önnek az igényeinek megfelelő kezelés kiválasztásában és elvégzésében.

Hozzászólás