Amikor elérkezik az idő, hogy fogpótlásról döntsünk, a gyakran felmerül a kérdés, hogy az All-on-4™ rögzített fogpótlás vagy a hagyományos kivehető fogsor a jobb választás. Mindkét megoldásnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyeket érdemes alaposan megvizsgálni, hogy az Ön számára legmegfelelőbb döntést hozhassa meg. Hasonlítsuk össze az All-on-4™ technikát és a hagyományos kivehető fogsort.

All-on-4™ Technológia

Előnyök:

 1. Stabilitás és kényelem: Az All-on-4™ fogpótlás négy implantátumra épül, melyek szilárdan rögzítik a fogsort. Ez stabil és kényelmes megoldást nyújt, amely nem mozdul el beszéd vagy étkezés közben.
 2. Természetes megjelenés: Az All-on-4™ fogsorok esztétikailag kifogástalanok, természetes megjelenést és érzetet biztosítanak, így senki sem veszi észre, hogy nem a saját fogairól van szó.
 3. Hosszú távú megoldás: Az implantátumok tartóssága miatt az All-on-4™ technológia hosszú távú megoldást kínál, amely élethosszig tarthat megfelelő gondozás mellett.
 4. Jobb életminőség: Az All-on-4™ javítja az életminőséget, mivel lehetővé teszi a kedvenc ételei fogyasztását, a tiszta beszédet és a magabiztos, önfeledt mosolyt.
 5. Csontvesztés megelőzése: Az implantátumok stimulálják az állcsontját, megakadályozva a csontvesztést, ami gyakori probléma a foghiány esetén.

Hátrányok:

 1. Magasabb kezdeti költség: Az All-on-4™ kezelés kezdeti költsége magasabb lehet a hagyományos kivehető fogsorokhoz képest.
 2. Sebészeti beavatkozás: Az implantátumok beültetése – még műtétnélküli eljárás esetén is – sebészeti beavatkozást igényel, ami némi kényelmetlenséggel és gyógyulási idővel jár.
 3. Karbantartás: Bár az All-on-4™ technika hosszú távú megoldást nyújt, rendszeres, félévenkénti fogorvosi ellenőrzést és alkalmanként karbantartást igényel.

Kivehető Fogsor 

Előnyök:

 1. Alacsonyabb kezdeti költség: A hagyományos kivehető fogsorok általában olcsóbbak, mint az implantátum alapú megoldások, mint az All-on-4™.
 2. Nem igényel sebészeti beavatkozást: A kivehető fogsorok elkészítése és behelyezése nem igényel műtéti beavatkozást, így azok számára is elérhető, akik nem szeretnének vagy nem alkalmasak műtétre.
 3. Könnyű javítás és csere: A kivehető fogsorokat könnyebb javítani vagy cserélni, ha megsérülnek vagy elhasználódnak.

Hátrányok:

 1. Kényelmetlenség és instabilitás: A kivehető fogsorok gyakran mozognak beszéd vagy étkezés közben, ami kényelmetlen lehet és csökkentheti a páciensek önbizalmát.
 2. Nagy kiterjedés: A kivehető fogpótlások lényegesen több helyet foglalnak el, mint a saját fogak, vagy az implantációs pótlások. A felső állcsont esetében a szájpadlást is fedik.
 3. Természetellenes megjelenés: Bár a modern kivehető fogsorok esztétikusak lehetnek, gyakran nem érik el az implantátum alapú megoldások természetességét és esztétikai színvonalát.
 4. Csontvesztés: A kivehető fogsorok nem stimulálják az állkapocs csontját, így idővel csontvesztéshez vezethetnek, ami az arc szerkezetének megváltozását eredményezheti.
 5. Gyakori karbantartás: A kivehető fogsorokat rendszeresen el kell távolítani és alaposan tisztítani, ami időigényes lehet.

Összegzés

Az All-on-4™ technológia és a kivehető fogsorok egyaránt lehetőséget kínálnak a fogpótlásra, de eltérő előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek. Az All-on-4™ stabilitást, kényelmet és természetes megjelenést biztosít, hosszú távú megoldást nyújtva, míg a kivehető fogsorok alacsonyabb kezdeti költséggel és sebészeti beavatkozás nélkül elérhetők, de kevésbé kényelmesek és esztétikusak.

Ha a legjobb megoldást keresi a fogpótlásra, érdemes konzultálni fogorvosával, hogy személyre szabott tanácsokat kapjon. Dr. Pintér Gábor Tamás arc-állcsont-szájsebészünk és a Smilefactory csapata készen állnak, hogy segítsenek megtalálni az Önnek legmegfelelőbb megoldást, legyen szó All-on-4™ technikáról vagy kivehető fogsorról. Ne habozzon felkeresni minket, és tudja meg, melyik opció a legjobb az életminőség javítása érdekében!

Kérje ingyenes telefonos konzultációnkat!

Nem gond, ha még nem tudja, hogy milyen kezelésre lenne szüksége, vagy egyéb kérdés merült fel. Azért vagyunk, hogy segítsünk! Adja meg elérhetőségét és kolléganőnk részletesen tájékoztatja a lehetőségekről és felméri, hogy melyik szakemberünk tud Önnek segíteni.

  Írja meg, hogy hétköznapokon mikor kereshetjük, és alkalmazkodunk az Ön idejéhez!