A fogászati implantátumok világa folyamatosan fejlődik, és az All-on-4 technológia a legkorszerűbb innovációk élvonalába tartozik. Tekintsük át a legújabb kutatásokat és fejlesztéseket, amelyek az All-on-4™ technikát érintik, valamint a tudományos hátteret és az újításokat, amelyek még hatékonyabbá és kényelmesebbé teszik ezt a forradalmi fogpótlási megoldást.

Az All-on-4™ Technológia Alapjai

Az All-on-4™ technológia lényege, hogy mindössze négy implantátum segítségével rögzített teljes fogsort biztosít az alsó vagy felső állcsontban. Ez a megoldás különösen hasznos azok számára, akik teljes vagy majdnem teljes foghiánnyal küzdenek. A technika előnyei közé tartozik a gyorsabb gyógyulás, a kevesebb implantátum szükségessége és a stabil, esztétikus végeredmény.

Per-Ingvar Brånemark és a Fogászati Implantátumok Története

Az implantációs technológia történetének egyik legjelentősebb alakja Per-Ingvar Brånemark, a Nobel Biocare alapítója. Az ő kutatásai és felfedezései alapozták meg a modern fogászati implantátumokat.

Brånemark az 1950-es években fedezte fel a titán biokompatibilitását, amikor véletlenül rájött, hogy a titán implantátumok szorosan integrálódnak a csontszövetbe. Ezt a jelenséget osseointegrációnak nevezte el. Ez az áttörés forradalmasította a fogászati implantációt, és megalapozta a mai modern technikák, köztük az All-on-4™ fejlődését is.

A Nobel Biocare vállalat, amelyet Brånemark alapított, az elsők között ismerte fel az All-on-4™ technika fejlődését mint a hagyományos implantációs technikák érvényes és költséghatékony alternatíváját. A vállalat finanszírozta a portugál fogorvos, Paulo Maló által végzett kutatásokat, hogy meghatározzák ennek a megközelítésnek a hatékonyságát.

Az All-on-4™ Technika Fejlődése és Innovációi

Az „All-on-4”, más néven „All‐on‐Four” és „All‐in‐Four” elnevezés a „összes” fogat jelenti, amelyet „négy” fogászati implantátum tart. Ez a technika elsősorban a fogatlan páciensek teljes rehabilitációját szolgálja, vagy azokét, akiknek súlyosan sérült, szuvas vagy ínybetegség miatt kompromittált fogai vannak. A technika lényege, hogy négy implantátum behelyezésével a fogatlan vagy részlegesen fogatlan állcsontot rögzített fogpótlással látják el. A négy implantátum egy rögzített fogpótlást tart, amely 10-14 fogból áll, és jellemzően egy napon belül behelyezik.

Tudományos háttér és klinikai eredmények

A tudományos kutatások és klinikai vizsgálatok folyamatosan igazolják az All-on-4™ technológia hatékonyságát és biztonságát. Az alábbiakban néhány fontosabb eredményt és következtetést emelünk ki:

  • Magas túlélési arány: Az All-on-4™ implantátumok túlélési aránya hosszú távon is kimagasló, a páciensek több mint 95%-a problémamentesen használja őket tíz év elteltével is.
  • Csontvesztés megelőzése: Az implantátumok stabilitása és a csontszövethez való gyors integrációja révén jelentősen csökkenthető a csontvesztés kockázata, ami hosszú távon megőrzi az állkapocs szerkezetét és egészségét.
  • Páciensek Elégedettsége: A klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a páciensek elégedettsége és életminőségjavulása az All-on-4™ kezelésekkel kiemelkedően magas, különösen a funkcionális és esztétikai eredmények tekintetében.

Összegzés

Az All-on-4™ technológia folyamatosan fejlődik, és a legújabb kutatások és fejlesztések még hatékonyabbá és kényelmesebbé teszik ezt a fogpótlási megoldást. Az új anyagok, a nanotechnológia, a digitális tervezés és a minimálisan invazív sebészeti technikák mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az All-on-4™ a lehető legjobb eredményt nyújtsa a páciensek számára.

Ha érdekli, hogy hogyan profitálhatsz ezekből az innovációkból, és szeretné megtudni, hogy az All-on-4™ technika hogyan változtathatja meg az életedet, ne habozzon felkeresni minket! Dr. Pintér Gábor Tamás arc-állcsont-szájsebészünk és a Smilefactory csapata készen állnak, hogy a legkorszerűbb technológiákat alkalmazva segítsenek elérni a tökéletes és önfeledt mosolyt.

Kérje ingyenes telefonos konzultációnkat!

Nem gond, ha még nem tudja, hogy milyen kezelésre lenne szüksége, vagy egyéb kérdés merült fel. Azért vagyunk, hogy segítsünk! Adja meg elérhetőségét és kolléganőnk részletesen tájékoztatja a lehetőségekről és felméri, hogy melyik szakemberünk tud Önnek segíteni.

    Írja meg, hogy hétköznapokon mikor kereshetjük, és alkalmazkodunk az Ön idejéhez!