A fogászat folyamatosan fejlődik, a Smilefactory pedig élen jár a legkorszerűbb technológiák alkalmazásában, hogy a kezelések még hatékonyabbak és kényelmesebbek legyenek. Egy ilyen csúcstechnológia, amit rendelőnkben használunk, a CBCT (Cone Beam Computed Tomography) vizsgálat. Nézzük, miért is olyan nagyszerű ez a módszer!

Mi is az a CBCT vizsgálat?

A CBCT egy speciális röntgenvizsgálat, amely 3D képeket készít a fogakról, az állkapocsról és az arcüreg területéről. Ezzel szemben a hagyományos röntgen csak kétdimenziós képet ad. A CBCT-vel készült képek sokkal részletesebbek, így pontosabb diagnózist és kezelési tervet tudunk készíteni.

Alacsony sugárterhelés

Sokan aggódnak a röntgenvizsgálatok során keletkező sugárzás miatt. Jó hír, hogy a CBCT-vel ez a terhelés nagyon alacsony! Egy átlagos CBCT felvétel sugárterhelése mindössze 32 µSv. Hogy érzékeltessük, ez nagyjából annyi sugárzás, mint amit egy Budapest-New York repülőúton kapunk. Összehasonlításképpen, egy mellkasi röntgen körülbelül 50 µSv, egy tüdő CT pedig 1000 µSv sugárzást jelent. Az éves háttérsugárzás, ami mindenkit érint, körülbelül 2400 µSv. Szóval egy CBCT felvétel nagyjából 5 napi háttérsugárzásnak felel meg. Biztonságos és hatékony!

Gyors vizsgálat

A CBCT vizsgálat gyorsaságának köszönhetően néhány perc alatt elkészül a szükséges felvétel. Ráadásul a vizsgálat során csak néhány másodpercig kell mozdulatlanul maradni, ami különösen jó hír a gyerekeknek és az időseknek. Gyors, kényelmes és hatékony!

Részletgazdag 3D felvételek

A CBCT technológia legnagyobb előnye, hogy részletgazdag 3D képeket készít. Ezek a képek lehetővé teszik, hogy minden apró részletet alaposan megvizsgáljunk, beleértve a fogak gyökereit, az állkapocs szerkezetét és az esetleges elváltozásokat. Ez különösen hasznos a bonyolultabb eseteknél, például fogbeültetéseknél, állkapocs műtéteknél vagy fogszabályozás tervezésénél. A pontos képek segítségével személyre szabott kezelési tervet készíthetünk, ami a legjobb eredményt biztosítja számodra.

Összegzés

A CBCT vizsgálat forradalmasította a fogászati diagnosztikát és kezelést. Az alacsony sugárterhelés, a gyors vizsgálat és a részletgazdag 3D felvételek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a lehető legjobb ellátásban részesülj. Mi itt a Smilefactory rendelőben elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a legkorszerűbb technológiákat alkalmazva biztosítsuk egészséget és kényelmet. Ha bármi kérdése van a CBCT vizsgálattal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal!

Fogászatunkban minden egyes mosoly fontos. Bízd ránk a gondoskodást, és tapasztald meg a modern fogászat előnyeit!

Kérje ingyenes telefonos konzultációnkat!

Nem gond, ha még nem tudja, hogy milyen kezelésre lenne szüksége, vagy egyéb kérdés merült fel. Azért vagyunk, hogy segítsünk! Adja meg elérhetőségét és kolléganőnk részletesen tájékoztatja a lehetőségekről és felméri, hogy melyik szakemberünk tud Önnek segíteni.

    Írja meg, hogy hétköznapokon mikor kereshetjük, és alkalmazkodunk az Ön idejéhez!