Az All-on-4™ technológia számos előnnyel jár, és sok páciens számára jelent teljes megújulást jelentő megoldást. Azonban, mint minden orvosi eljárás esetében, itt is számos tévhit és hamis információ kering. Ezért célunk, hogy eloszlassuk a leggyakoribb tévhiteket, és valós tényekkel, bizonyítékokkal alátámasztva mutassuk be az igazságot az All-on-4™ technikáról.

Mítosz 1: Az All-on-4™ implantátumok nem tartósak

Tény: Az All-on-4™ implantátumok rendkívül tartósak. A Nobel Biocare által kifejlesztett implantátumok magas minőségű anyagokból készülnek, és megfelelő gondozás mellett élethosszig tartanak. Kutatások kimutatták, hogy az All-on-4™ implantátumok túlélési aránya tíz év elteltével is meghaladja a 95%-ot. A Nobel Biocare a Smilefactory-ban behelyezett implantátumokra élettartam és világgaranciát vállal.

Mítosz 2: Az All-on-4™ technika fájdalmas és hosszú gyógyulási idővel jár

Tény: Az All-on-4™ technika minimálinvazív, műtét nélkül elvégezhető és a legtöbb páciens kevesebb fájdalmat tapasztal a beavatkozás után, mint amit egy hagyományos implantáció esetén várna. A modern sebészeti technikák és érzéstelenítési módszerek révén a beavatkozás lényegében fájdalmatlan. A gyógyulási idő rövidebb, egy nap alatt rögzíthetjük a fix fogpótlást, és a páciensek többsége már néhány nap után visszatérhet mindennapi tevékenységeihez.

Mítosz 3: Az All-on-4™ implantátumokat csak idősebbek számára ajánlják

Tény: Az All-on-4™ technika minden korosztály számára megfelelő megoldást jelent, akik jelentős foghiánnyal vagy rossz állapotú fogakkal küzdenek. Az eljárás előnyei, mint a gyors gyógyulás és a stabil fogpótlás, életkortól függetlenül minden korosztály számára előnyösek lehetnek.

Mítosz 4: Az All-on-4™ implantátumokkal nem lehet kemény ételeket fogyasztani

Tény: Az All-on-4™ implantátumok stabilitása és erőssége lehetővé teszi, hogy bátran fogyasszon kemény ételeket is. Az implantátumok erősen rögzítik a fogsort, ami azt jelenti, hogy ugyanúgy élvezheti a kedvenc ételeit, mint a természetes fogaival.

Mítosz 5: Az All-on-4™ technika túl drága

Tény: Bár az All-on-4™ technika kezdeti költségei magasabbak lehetnek, hosszú távon költséghatékonyabb megoldásnak bizonyulhatnak, mint a hagyományos fogpótlások. Az implantátumok tartóssága és az alacsony karbantartási igény miatt kevesebb költséget jelenthetnek a jövőben, így hosszú távon pénzt takaríthat meg.

Mítosz 6: Az All-on-4™ implantátumok kilökődhetnek

Tény: Az All-on-4™ implantátumok osseointegrációs technológiája biztosítja, hogy az implantátumok szorosan beépüljenek a csontszövetbe. A Nobel Biocare implantátumai kiváló biokompatibilitással rendelkeznek, ami minimalizálja a kilökődés kockázatát. Az esetek túlnyomó többségében az implantátumok sikeresen integrálódnak, és hosszú távon stabilan működnek. A Nobel Biocare, mint gyártó, oly mértékben bízik a kezelés sikerében, hogy a Smilefactory-ban behelyezett implantátumokra élettartam és világgaranciát vállal.

Mítosz 7: Az All-on-4™ technika csak a felső állkapocsra alkalmazható

Tény: Az All-on-4™ technika mind az alsó, mind a felső állkapocsban alkalmazható. Az elülső állkapocs magas csontsűrűsége miatt mindkét helyen kiválóan működik, és stabil fogpótlást biztosít.

Mítosz 8: Az All-on-4™ fogpótlás különleges ápolást igényelnek

Tény: Az All-on-4™ implantátumok ápolása nem igényel különleges kezelést. A rendszeres szájhigiéniai rutin, mint a fogmosás, fogselyem használata és a szájöblítők alkalmazása elegendő. Fontos a rendszeres, félévenkénti fogorvosi ellenőrzés is, hogy a fogorvos nyomon követhesse az implantátumok állapotát.

Mítosz 9: Az All-on-4™ fogpótlások nem néznek ki természetesnek

Tény: Az All-on-4™ technológia révén a fogsor esztétikailag is kiváló eredményt nyújt. A modern anyagok és technikák lehetővé teszik, hogy a fogpótlás természetes megjelenésű és esztétikailag vonzó legyen, így senki sem fogja észrevenni, hogy nem a saját fogaidról van szó.

Mítosz 10: Az All-on-4™ implantátumok nem alkalmasak a dohányosok számára

Tény: Bár a dohányzás növelheti a fogászati implantátumok komplikációinak kockázatát, ez nem jelenti azt, hogy a dohányosok nem kaphatnak All-on-4™ implantátumokat. Fontos, hogy a dohányos páciensek konzultáljanak fogorvosukkal, és kövessék a szakember tanácsait a sikeres beültetés és gyógyulás érdekében.

Összegzés

Az All-on-4™ technológia számos tévhittel és félreértéssel van körülvéve, de a valóságban egy rendkívül hatékony, biztonságos és hosszú távú megoldást nyújt a foghiánnyal küzdő páciensek számára. A modern technológia és a tudományos kutatások bizonyítják az All-on-4™ előnyeit, így bátran választhatja ezt a technikát, hogy visszakapja a magabiztos mosolyt és az örömteli életet.

Ha további kérdései vannak, vagy szeretne többet megtudni az All-on-4™ technológiáról, ne habozzon felkeresni minket! Dr. Pintér Gábor Tamás arc-állcsont-szájsebészünk és a Smilefactory csapata készen állnak, hogy minden kérdésére válaszoljanak és segítsenek az úton egy új, magabiztosabb élet és önfeledt mosoly felé.

Kérje ingyenes telefonos konzultációnkat!

Nem gond, ha még nem tudja, hogy milyen kezelésre lenne szüksége, vagy egyéb kérdés merült fel. Azért vagyunk, hogy segítsünk! Adja meg elérhetőségét és kolléganőnk részletesen tájékoztatja a lehetőségekről és felméri, hogy melyik szakemberünk tud Önnek segíteni.

    Írja meg, hogy hétköznapokon mikor kereshetjük, és alkalmazkodunk az Ön idejéhez!